Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Vart ska man bo i Dubai? | Blogg i Thailand.se

Vart ska man bo i Dubai?

  • En av de vanligast förekommande frågorna inför en ny resa är givetvis, ”Vart ska vi bo?! Vilket område?”
Svar: Mitt svar är utan att tveka, Jumeirah Beach Residence (JBR)! Byggnationerna påbörjades i Augusti 2002 och stod klart år 2007. JBR var då världens största bostadsprojekt som idag består av 40 byggnader, varav 5 st av dem är hotell. Resten är privatägda lägenheter blandat med  butiker, supermarkets, skönhetssalonger, gym, restauranger och mysiga cafeér. Dessa 40 byggnader är i sin tur  indelade i 6 olika ”bostadsområden”. (Shams, Amwaj, Rimal, Bahar, Sadaf och Murjan, i ordningen från öst till väst). Vi bodde senast i Bahar, ganska i mitten på JBR, på hotellet Ramada Plaza Jumeirah Beach Residense Hotel som jag är mer än nöjd med. Det mest perfekta läget på hela området kan jag tycka. Nära till allt!
 
Ramada plaza JBR
 
Vårt rum på Ramada Plaza JBR Hotel..
 
DSC_0363
 
Poolen. Nog den mest välskötta pool jag sett. De kollade ständigt PH-värden mm..
 
DSC_0189
 
Stranden nedanför oss.. (5 minuters gång)
 
DSC_0245
 
DSC_0249
 
Utsikten från vår Brasilianska takrestaurang Fogueira..
 
DSC_0278
 
DSC_0938
 
DSC_0965
 
Stort område.. (Alla dessa ”gula byggnader” är JBR)
 
DSC_0289
 
Gågatan nedanför JBR, The Walk..
 
För övrigt så är JBR ett 1,7 km långt område som rymmer omkring 15.000 personer. Beläget i ”nya Dubai ”, stadsdelen Dubai Marina. Jag skulle säga att JBR ligger mitt emellan Dubai Marina (hamnen) och havet. Beroende på vilket rum du får på hotellet, så har du antingen utsikt mot stranden eller utsikt mot hamnen. Båda är lika fina!
 
DSC_1010
 
Dubai Marina..
 
Just utanför JBR så finner du ”The Walk at JBR” som är ett restaurang och shoppingstråk som löper längs stranden. I dagsläget (Feb 2014) pågår byggnationerna för fullt, och det är inte svårt att se hur otroligt fint det kommer att bli! Jag ser framemot att besöka Dubai om något år då allt är färdigbyggt 🙂 En helt fantastisk stad kommer att bli fulländad.
 
DSC_0267 (2)
 
DSC_0516
 
The Walk..
 
DSC_0495
 
 Chill dag på stranden..
 
 En annan sak! Bo för guds skull inte i ”gamla Dubai” dit stadsdelarna Bur Dubai och Deira hör.  Det är som två olika världar, två helt olika länder. Så olika varandra. I ”gamla Dubai” är det mer liv och rörelse, gamla byggnader och mer ”skrotigt u-land” där även större delen av lokalbefolkningen bor och rör sig. Medans ”nya Dubai” dit Dubai Marina (JBR ) och Downtown hör (tex där Burj Khalifa står ) är mera lyxigt, nybyggt och fräscht.
 
TIPS! Jag har nyligen hittat Homeaway.se där du kan boka lägenheter på tex JBR till ca halva priset (!) jämfört med hotell! Det är i alla fall något jag ska börja med på kommande resor. Minst lika bra som hotell då det oftast är mycket större, du har ett fullt utrustat kök osv.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

1 comment