Med tåg från Hikkaduwa till Unawatuna

Efter fyra nätter i Hikkaduwa tar vi expresståget till Unawatuna, 6 kr kostade det oss alla. En resa på precis 1 h med ett längre stopp i Galle. Vi hade egentligen kunnat hoppa av där och tagit tuktuk sista biten om vi vetat att vi skulle stå still så länge. Men vad gör det när vi inte har bråttom?

Tåg från Hikkaduwa till Unawatuna

På stationen i Unawatuna hoppar in i en tuktuk som tar oss till stranden. Eftersom att vi inte bokat något hotell i förväg så rådfrågar vi chauffören som visar oss Sunny beach hotel. Vi bokar en natt så får vi se oss omkring efter bättre alternativ.

Dagarna spenderas mestadels på stranden med sol och bad. Stranden ser i princip ut som jag kom ihåg den, liten och mysig. 

Stranden i Unawatuna

Unawatuna

Förutom att de håller på att bygga ett gigantiskt höghus just vid stranden (!), vilket förstör en hel del av myskänslan.

Det bor bara 2000 pers i Unawatuna jämfört med 100.000 i Hikkaduwa. Så det är lite skillnad! Det är även snäppet dyrare här än i Hikka.

Jag hade inget särskilt jag ville se eller göra i Hikkaduwa förutom att chilla på fina Narigama beach och träffa havssköldpaddorna.

Här i Unawatuna har jag dock sett ut några nya platser jag vill se innan vi drar vidare. Som att besöka Jungle beach och ta det berömda kortet på klippan ”The Cliff Rock” och gunga på jättegungan på Dalawella beach.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 comments