Koh Lanta – 5 stränder

Koh Lanta – 5 stränder

Koh Lanta drar idag många svenskar pga den underbara naturen, lugnet och framförallt de fina stränderna. Den östra delen av Koh Lanta domineras av räkodlingar, fiskebåtar och träsk, medan den västra sidan har underbara stränder hela vägen från norra till södra delen.

Stränderna från norr till söder.

1. Klong Dao. Gångavstånd från Saladan (där båtarna anländer från Phuket, Krabi och Phi Phi). En långgrund och barnvänlig strand som idag är den mest populära. Den kan bli väldigt bred vid lågvatten. Där ligger flera svenska charterhotell, svenskkolonin samt de två svenska skolorna, Sanuk och Lilla svenska skolan.

thailand wallpaper

2. Phra Ae (Long beach). Några kilometer efter Klong Dao ligger Koh Lantas längsta strand, Long beach. En längre, finare och något mer ungdomlig. Delar av stranden är oexploaterad.

long-beach

3. Klong Kong. De södra stränderna har en lite mer avslappnad miljö och stämning som denna. Den kallades tidigare för hippiestranden. Den är en aning stenig och inte lika finkornig som de övriga. Egensinnig, och därför mångas favorit.

4. Klong Nin. En relativt liten strand jämfört med Klong Dao och Long beach.Restaurangerna ligger alldeles vid vattnet, vilket straffade sig under stormen i Maj 2012. Halva stranden försvann ut i havet och många hus rasade. Ett ekologiskt lyxhotell i södra änden av stranden, annars finns mest bambuhyddor med backpackerstuk. Den perfekta platsen för dig som söker lugn och ro i en avkopplaande miljö. Härliga små barer längs med stranden.

5. Kantieng beach. Den minsta och enligt många, den finaste stranden längst ner i söder. Få billiga alternativ. Domineras av lyvhotellet Pimalai. Kantieng är en halvmåneformad strand med finkornig vit sand och det vackraste vattnet du kan tänka dig.

Hotellet Pimalai

Pimalai

Pimalai

map-koh-lanta

Sandra

6 Comments

 • Sophie

  Åååhhh , herregud så underbart det ser ut! 😀 Jag har bara kollat genom bloggen lite fort nu, men jag sitter här och är galet avis, hihi 😀 Längtar så otroligt mycket till värmen just nu :) Har ni något om Koh Tao i bloggen? :)

  2 januari, 2013 at 10:16
 • Rebecca

  Jag har varit på koh tao år 2008 och då blev min favorit shark bay helt orörd strand perfekt om man vill vara lite själv utan alla turister, dock lite flummiga folk på ön mest dykare som rökt lite för mycke haschhisch hihi ;)! Annars helt ok!

  3 januari, 2013 at 07:22
  • Sophie

   Haha! Jag kan tänka mig att det är många dykare där, jag dyker själv och det är anledningen till att jag vill åka just dit 😀 Men jag skippar rökandet 😛 Vart bodde du när du var där, Rebecca? :)

   4 januari, 2013 at 05:18
 • Petra

  Åh vilka härliga bilder. Fin blogg. Var i Ao Nang med min 14 åriga dotter i April förra året. Längtar tillbaka. Har du tips på bra platser i Thailand när man åker med små barn. Vill ta med resten av barnaskaran också.
  Petra

  6 januari, 2013 at 09:51
  • Bloggithailand.se

   Hej! Kul att du kikar in :) Jag har faktiskt aldrig rest med barnen till Thailand än. Vi har endast åkt själva fram till nu. Men på Måndag 14 Januari åker vi hela familjen, vilket blir ett äventyr! Våra barn är 2,5 samt 4,5 år. Då kommer jag tipsa om en massa bra samt mindre bra platser osv när man reser med barn :) kram!

   7 januari, 2013 at 09:30
 • lanta

  I really like reading through a post that can make people think.
  Also, thank you for allowing for me to comment!

  23 februari, 2014 at 09:04

LEAVE A COMMENT