Istanbul – Dag 2

Vi vaknar runt halv nio. Kikar ut genom fönstret och ser samma gråa väder som igår. Typiskt! 9 grader och duggregn. Det är ju för tusan varmare i Sverige, med sol dessutom! 

I alla fall så käkar vi frukost på vår takterrass med utsikt över Istanbuls tak. Det ena taket mer fallfärdigt än det andra. Smala höga hus som sitter ihopkladdade mot varandra. Röda, vita, gröna. Det är så galet hur olika liv vi har. Hur olika våra världar ser ut.

Efter frukosten börjar vi promenera mot den blå moskén som vi även gör ett besök inuti vilket var väldigt kul. Jag har alltid fascinerats av just moskéer. De är alltid så fina. Utsmyckade och detaljrika. De har ett härligt lugn vilandes över sig. 

Vi går sedan mot moskén Hagia Sophia som ligger mitt emot och studerar den utifrån. Vi tar sedan riktning mot den Egyptiska basaren där vi strosar omkring en stund. Slutligen käkar vi lunch innan vi hoppar på en färja som ska guida oss på en tur genom Bosporen. Sundet som skiljer Europa från Asien. En tur på 90 minuter.

Vi hinner även med Hamam innan läggdags. Hur härligt som helst! Perfekt nervarvning på dagen 🙂

Vi är hemma på Tisdagkväll igen, jag kommer då i vanlig ordning lägga upp alla bilder från kameran, har även en hel del videos från Go PRO kameran nu. Jag kommer att tipsa och skriva om olika sevärdheter mm.

By Bloggithailand.se on 16 mars, 2015 · Posted in Alla Inlägg, Istanbul, Turkiet

Be the first to post a comment.