Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 I väntan på vintern | Blogg i Thailand.se

I väntan på vintern

-reseblogg

Det har nog aldrig varit så enkelt och billigt att resa till Thailand nu som det någonsin varit tidigare, och billigare kommer det att bli. Just nu, mitt i sommaren kanske inte är den bästa tiden att resa till Thailand, men när hösten och vintern kommer är vi många som vill resa till solen och värmen. Lyckligtvis är det också då som priserna brukar vara som allra bäst.

Kanske känns det lite tidigt att börja tala om hösten och vintern redan nu, men den kommer ju, det vet vi, och då vill vi gärna befinna sig någon annan stans. Men för den sakens skull så behöver man inte planera så långt i förväg. Thailand är inte riktigt lika populärt bland svenska resenärer idag som det var för några år sedan, även om det fortfarande är hett (på flera sätt och vis).

350 000 till Thailand varje år

Totalt så reser ungefär 350 000 svenskar till Thailand varje år, vilket är näst flest av alla länder utanför Europa, endast USA är populärare. Men nu reser vi ju till USA och Thailand av lite olika anledningar, för även om det finns sol och värme i Kalifornien och Florida så är det kanske sällan det som lockar mest.

En långresa på två veckor till Thailand låter för många som något som skulle kunna kosta en hel del. Men bra sista minuten till Thailand kan faktiskt vara förbluffande billigt och med lite tur kan man komma undan med dryga tusenlappen. Det gäller då speciellt under hösten och vintern, och lite extra mycket runt juletider. Priserna kan då pressas ner till nivåer som känns nästan absurt låga, och det handlar också ofta om riktig charter och inte bara flygbiljetter. Även om det givetvis finns många som hellre gör sin Thailandsresa efter eget huvud snarare än följer charterrutten.

thailand-blogg

Billigt till Thailand i vinter

Så även om det just nu inte känns som något större behov av att åka till Thailand för att fly det svenska klimatet så kommer det, var så säker. Låt inte det skrämma dig utan passa på och njut av det svenska sommarvädret så länge det varar, och njut lite extra när du vet att du i vinter kommer att kunna åka till Thailand utan att behöva bli ruinerad..

Kom bara ihåg pass och eventuella vaccinationer, och kolla sedan runt efter billiga sista minuten till Thailand. Det finns ju mängder med bra turistdestinationer och härliga öar där, så risken att man gör ett dåligt val är väldigt liten. Men för tillfället är det bara att passa på att njuta av den svenska sommaren; än så länge är inte behovet av att åka till Thailand överhängande.

Texten är skriven i samarbete med Flygresor.se

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.