Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 En uppdatering från Koh Yao öarna | Blogg i Thailand.se

En uppdatering från Koh Yao öarna

Morning! En liten uppdatering från oss här.

Tre nätter och tre hotell senare är vi nu inne på vår fjärde dag här. Vi har haft ovanligt dålig uppkoppling så jag har inte tagit mig tiden att uppdatera er förräns nu. I alla fall så har vi det varmt och bra väder. Dagarna har sett ganska lika ut med sol fram till 12 ungefär, sedan kommer soldiset och lite vind. Men lika skönt det!

Några regndroppar har också träffar vår skalle, men inte många. Termometern visar runt 30 grader och riktigt varmt i havet.

Vi landade i Phuket där vi sov första natten på Naithon Beach Mansion, där vi chillade på Naithon beach första dagen. En av de finaste stränderna jag besökt, rekommenderas!

På eftermiddagen tog vi speedboat till den lilla ön Koh Yao Noi där vi tydligen hade bokat en bungalow ”mitt i byn”, där vi hade typ 4 km till stranden. Så dagen därefter bytte vi snabbt till Paradise Resort som låg granne med stranden på Klong Jark Beach. Härligt att äntligen få vakna upp på stranden!

Och igår så tog vi väskan på ryggen och hoppade på en longtail som tog oss till den större grannön Koh Yao Yai. Där vi nu är incheckade på lyxhotellet Koh Yao Yai Village. Ett fyrstjärnigt hotell med infinitypool, gym och allt annat man kan tänka sig. Inget jag är van vid och faktiskt inget jag är särskilt intresserad av att stanna på heller. Jag älskar mina små getto bungalows med halvbrunt vatten ödlor som husdjur. DET är Thailand för mig.

Så idag checkar vi ut för att bege oss söderut på ön sökande efter en bungalow på stranden.

Annars då? Vad har vi sysselsatt oss med förutom att flytta runt? Vi har kört runt öarna med moppe på alla möjliga vägar man kan tänka sig, vilket är otroligt kul! Man får ju se och uppleva så mycket mer. Vi har paddlat kajak ut till den lilla ön Koh Nok. Vi har gått på Thaimassage och fått punka på moppen 2 ggr 😂 Vi har gått våra morgonpromenader i stekande hetta och käkat Padthai och streetfood.

Vi har kört på den konstigaste smalaste offroad vägen som var sönderregnad och geggig för att efter 20 minuter komma fram till den finaste stranden på hela Koh Yao Noi, den heter givetvis The Beach.

Ja, vi har hunnit en hel del på våra tre dagar i vanlig ordning. Idag är första dagen vi har pool så vi chillar här några timmar innan vi drar vidare på nästa äventyr 😊

För er som vill hålla er uppdaterade med bilder under resan, in och följ oss på Instagram @sandragrefve

image

image

image

image

image

image

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.