Dag 6 – Unawatuna – Mirissa

Dag 6 – Unawatuna – Mirissa

Förmiddagen spenderas på stranden och i poolen. Vi tar även promenaden längs stranden och upp för trapporna till templet Devol Devalay. Absolut sevärt pga den grymt fina utsikten åt alla håll och kanter.

Vid tvåtiden tar vi åter igen tåget söderut med stopp i Mirissa. Resan tar knappt 70 minuter. En strand jag inte hört mycket bra om, mest att det är för mycket turister och sånt. Men jag kände ändå att jag ville se den och bilda en egen uppfattning. Och jag blev positivt överraskad! Den är ju jättefin, och mindre än jag kunnat tänka mig. Supermysig.

Visst, det är hyfsat mycket folk. Men vad gör det? Restauranger, hotell och barer trängs längs hela strandkanten. Jag gillar närheten till allt.

img_2284

img_2308

Vi lyckades åter igen hitta ett väldigt bra hotell mitt å stranden på ett perfekt läge i Mirissa. Vi bor nu två nätter på Mirissa Bay Resort. Fördelen med att boka på plats är att det oftast blir så mycket billigare. Vi betalar 360 kr / natt med frukost. Då fick vi dessutom 2 dubbelsängar så slipper jag trängas med barnen i samma säng 😀 Skulle vi bokat via Booking tex så skulle det nästan ha kostat det dubbla.

Här finns butiker och supermarkets väldigt nära överallt. Lättillgängligt. Det gillar jag. Billigt dessutom! Troligen för att det kryllar av turister och utbudet är desto större.

Imorgon blir det att spana in Mirissa lite närmare!

Sandra

LEAVE A COMMENT