Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Dag 6 – New York City | Blogg i Thailand.se

Dag 6 – New York City

Ännu en spännande och upplevelserik dag har passerat. Vi börjar känna oss ganska trötta efter 1 veckas resande. Vi går och går och går…Så det blir härligt att resa hem imorgonkväll, att få träffa barnen mm. Och, att få boka nästa resa! Haha. Har dock inte bestämt vart den ska gå än, alltid sån beslutsångest ju!

Vi började i alla fall dagen med att promenera ner längs Hudson River och till Pier 86, där USS Intrepid Sea, Air & Space Museum ligger. Ett galet coolt gammalt hangarfartyg som gjorts om till museum. Det användes bla i II Världskriget och Vietnam. Där visas en massa stridsflygplan, helikoptrar och annat upp. Även en ubåt som vi fick gå in i, USS Growler.

Riktigt coolt! Rekommenderas varmt 🙂 Priset är 24 USD och tog oss ca 2 h att utforska.

Ett lååångt inlägg kommer såklart upp senare om detta, har så otroligt mycket bilder så det är inte klokt! Ni kommer att få läsa om New York i några månader framöver nu, hehe.

Efter det gick vi upp på rummet för att Skypa med barnen. Åh så kul! Lillen kunde inte sluta säga, mamma, mamma, mamma när han först såg mig. Sötnosen! Längtar efter deras gosiga kramar 🙂

Vi gick vidare på stan, inhandlade lite träningskläder. Så billigt här ju!! Tog oss även en runda till Central Park Zoo. Jättemysigt!

Jag älskar Upper West samt Upper East side. Det är så mycket lugnare än Midtown, och mindre rörigt än Downtown. Det känns att de rikare bor där, allt andas lyx.

Så där vill jag verkligen bo igen!:)

På kvällen tog vi oss åter till Rockefeller Center för att besöka Top of the Rock. Något ni inte får missa! En helt fantastisk utsikt ut över både Empire State Building samt Central Park på andra sidan. Vi hade planerat tiden väl så att vi kom dit när solen började gå ner, och for därifrån när det blivit mörkt. Bara för att kunna njuta av den upplysta stan i mörkret och för att kunna ta de perfekta nattbilderna 🙂

Inträdet kostar 26 USD. Beräkna besökstiden till ca 90 minuter.

Lite bilder på Rockefeller Center..

DSC_0088

DSC_0062

DSC_0067

DSC_0096.

DSC_0105

Imorgon är vår sista dag här, och det känns som att vi inte hunnit med allt vi velat. Men är ändå nöjda med resan. Vi måste ju spara nåt till nästa gång!:)

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.