Dag 5 – Unawatuna bay

Dag 5 – Unawatuna bay

Efter vår första efterlängtade frukostbuffé promenerar vi norrut längs stranden tills vi når vikens norra ände, det är även här templet Devol Devalaya ligger. Vi tar dock inte trapporna upp och in då vi endast har badkläder med oss. Imorgon kanske!

img_2274

img_2267

Istället chillar och badar vi på stranden nedanför. Detta är den ultimata platsen för bad enligt barnen då vågorna är obefintliga. En liten lagun, perfekt för dem. Här finns även en restaurang för den som är sugen.

På eftermiddagen tar vi tuktuk in till berömda Galle fort som även är en del av UNESCOs världsarv. Det är som en liten stad omringad av en jättemur. Direkt vi kliver in genom murarna är det som att komma till Italien. Allt känns helt plötsligt mycket finare och lyxigare. Små gränder med butiker och restauranger. Gamla utsmyckade hus. Jag trivs! Vi promenerar på muren tills vi når Galle Lighthouse. Vi köper en glass och promenerar sedan in till Galle för att kolla läget.

Är det shopping du är ute efter så är det Galle du ska besöka, här finns allt och lite till! Det är butik efter butik, högljudd musik längst gatorna och allmän storstadskänsla. Vi springer i princip härifrån då allt bara är rörigt och stort. Inget för barnen direkt.

Kvällen avslutas hemma i Unawatuna på bästa restaurangen Baby’s Bistro som har galet god mat! Vi beställer in Spagetti carbonara och Kyckling fajitas. Mums! Helt klart en restaurang jag tipsar vidare om.

Dessutom hyfsat billig för att vara så gott med stora portioner. 6-700 rupies, vilket är ca 36-42 kr / portion.

Annars är vi van att äta lunch för ca 300 rupies = 18 kr.

Sandra

LEAVE A COMMENT