Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Dag 3 – Kebne fjällstation – Tarfala | Blogg i Thailand.se

Dag 3 – Kebne fjällstation – Tarfala

Dag 3. Dagen efter den stora dagen. Dagen då jag trodde jag skulle ha träningsvärk från helvetet. Men nej, jag mår prima! Pigg och glad i vanlig ordning. Äventyrsådran vill ha mer! Vädret visar lätt duggregn, men vad gör det? Vi vill ut på tur, så vi skuttar in på fjällstationen. Bläddrar i deras ”att göra” pärm. Hittar utflykten till Tarfala. En dagstur på ca 16 km tur och retur. Perfekt!

Vi mumsar i oss frukost i form av knäckebröd, riskakor, russin. Ja, lite smått och gott som man kan hitta i ett fuktigt tält helt enkelt. Vi packar väskan för en dagstur och påbörjar vår vandring mot Tarfaladalen. 

Tarfala jokk

Tarfala jokk

Tarfaladalen som ligger öster om Kebnekaise, sägs vara en av de vackraste dalgångarna i Kebnekaisemassivet. Och jag är inte sen med att hålla med, det är otroligt fint! En tur jag absolut inte hade velat missa, en jag varmt kan rekommendera vidare.

Vill du inte gå på dagstur så kan du välja att övernatta i Tarfala fjällstugan som även är den mest högalpinta av alla STFs fjällstugor med sina 1180 m.ö.h. Stugan som rymmer 24 bäddar, har även lite godis att inhandla då energin börjar ta slut.

Leden mot Tarfala från Kebnekaise

Leden som kantas av djupa gröna dalar, vattenfall som kastar sig ner i jokken och enorma glaciärer av varierande storlek är otroligt rogivande. Vi promenerar i vår egen lilla värld med kameran i högsta hugg. Lagom till lunch slår vi oss ner på en stor sten, just nedanför ett vattenfall där vi känner lugnet för en stund. 

Påväg mot Tarfala

Forskning vid Tarfala station

Framme vid Tarfala forskningsstation där de övernattar i tält

Tarfala forskningsstation

 Otroligt fint

Mat vid Tarfala

Dags för lunch!

Tarfala fjällstuga

Tarfala fjällstation

Tarfala fjällstuga, fint belägen vid glaciärsjön Tarfalajaure

Tarfala stugan

 Många glada scouter på tur

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.