Dag 11 – Yala Nationalpark

Väckaren ringer kl 04. Upp och hoppa! Efter en kaffe i magen hoppar vi in i jeepen som ska ta oss från Tissa till Yala. 30 minuter tar det till entrén. Sedan ställer sig alla chaufförer i kön för biljetterna, vilket tar 50 minuter! När portarna väl öppnas till Yala kl 06 är vi en av de första jeeparna som dundrar in i parken. Vägen alla jeepar trängs på är smal och otroligt guppig. Vi skuttar upp och ner, håller i oss så hårt vi kan. Vi ser elefanter, vattenbufflar, apor, påfåglar, hjortar, en krokodil och annat smått och gott.

img_2872

img_2859

Plötsligt får chauffören bråttom, så vi gissar att dem har sett en leopard! Jodå. Fram kommer vi till en bilkö som heter duga. Alla bilar flockas kring leoparden. Den är dock svårsedd då den ligger så långt bort på en klippa. Men det dröjer inte länge innan vi får syn på två till inne bland träden. Kanske 20 meter ifrån oss.

Vid 9 tiden samlas alla jeepar för frukost på nån samlingsplats vid stranden i parken. Verkligen en jättefin strand!

img_2819

Så just före 12 är vi ute ur parken igen och påväg hemåt.

Vi hade tänkt oss upp bland bergen, se den berömda lejonklippan Sigiriya, theodlingarna och allt det man gör där. Men kändes alldeles för jobbigt för barnen då vi redan varit uppe sedan 4 i morse. Att sedan sätta sig i en bil typ 4 h till kändes inte jättekul. Så vi åker istället mot kusten och Weligama bay.

Bergen får helt enkelt vänta till nästa Sri Lanka resa.

I vanlig ordning kommer mer info och betydligt fler bilder när jag nått Svensk mark! 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.