Dag 1 – Nikkaluokta – Kebnekaise Fjällstation

Vi kör och kör tills vi kommer fram till Kiruna, tar en shoppingrunda på Intersport. Fyller på väskan med sånt vi kan ha glömt, tex termos. Frågar efter något bra ställe att käka på, blir rekommenderade att prova på SPIS. Sagt och gjort! Grymt god lunchbuffé. Alltså riktigt bra mat! Så jag rekommenderar stark den restaurangen vidare till er om ni är påväg 🙂

Framme i Nikkaluokta

Framme på parkeringen i Nikkaluokta

Vägen mellan Kiruna och Nikkaluokta mäter 7 mil. Vi är framme nån gång efter lunch. Vi ställer oss på långtidsparkeringen för 25 kr / dygnet. Skuttar in på fjällstationen, fyller vatten, på med skavsårsplåster och regnkläder. Vi påbörjar vår vandring mot Kebnekaise fjällstation. Efter ca 5,5 km som tar 90 minuter når vi glaciärsjön Ladtjojaure. Galet fin!

Med båt över Ladtjojaure

En av båtarna som ska ta oss över sjön

Ladtjojaure sjö

Båt över glaciärsjön Ladtjojaure

Ladtjojaure sjö

Med båt över Ladtjojaure

Otroligt fina vyer

Vandring från Nikkaluokta till Kebnekaise

Från Ladtjojaure till Kebnekise

Efter båtturen har vi 8 km kvar till fots innan vi når Kebnekaise fjällstation

Vi hinner just med båten som förkortar vår tur med 6 km. Jag hade absolut inte velat missa den båtturen då det var grymt fint och härligt att få åka 20-30 minuter innan vår sista vandringsetapp på 8 km, ca 2,5 h. Vi når Kebnekaise fjällstation vid 18.30. Vi hittar snabbt en tältplats, lagar middag och somnar som stockar.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.