Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Warning: Illegal string offset 'map' in /storage/content/73/143173/bloggithailand.se/public_html/wp-content/themes/trawell/core/helpers.php on line 1840 Budget i New York | Blogg i Thailand.se

Budget i New York

En fråga som ständigt dyker upp. Vad kostar egentligen resan? Hur ska jag räkna ut det? I dagsläget (Maj 2013) är den svenska kronan väldigt stark, vilket betyder att det är relativt billigt att befinna sig i New York för oss Svenskar.

Vad kostar flygresan?

  • Generellt kostar flygen mellan 2500-6000 kr. Vi betalade 4450 :- / person när vi flög i April 2013. Arlanda – JFK. Flyget varierar givetvis i pris beroende på vilken tid på året du åker. Hur många byten du vill göra osv. Vår resa började på Arlanda, där vi flög till Island (3 h) och bytte flyg som tog oss direkt ill JFK (6 h). Vanligtvis är det billigast i Februari tex. Då kan du få en resa för ca 2500 :-. Personligen skulle jag aldrig åka dit den tiden pga det kalla vädret. Men åker du dit för en shoppingweekend tex så är det ju toppen! Vem bryr sig om vädret då?

Vad kostar boendet?

  • Jag utgår från att ni vill bo på Manhattan, vilket är vanligast. Priset beror som vanligt på hur bra du vill bo. Du kan bo från 300 kr / natt, men, det är väldigt ovanligt att hitta ett så billigt hotell. Vanligtvis kostar de från ca 1000 kr och då är de inte fina, kanske 1-2 stjärnor. Vill du bo någorlunda bra så kostar de från 2000 kr/natt. Detta ligger mitt i smeten i Theather District.
  • Vi har tex bott på Element Times Square som jag starkt rekommenderar. Vi betalade 2250 :- / natt för ett Dubbelrum King med utsikt. Vilket jag tycker var billigt för ett så fint hotell. Klart värt pengarna.
  • Vill du däremot välja budget versionen så finns Royal Park Hotel & Hostel för 700-1000 :- / natt som vi bott på i 2 nätter. Helt ok, jättetrevlig personal och ett helt perfekt läge! Man får vad man betalar för. Ett litet rum, känns om ett studentrum typ. Vi betalde 750 :- / natt. Detta ligger på Upper West Side, som jag älskar. Just bredvid en tunnelbanestation, en massa mysiga cafeér osv.

Vad kostar det att äta i New York?

  • Väldigt likt Sverige. Du får däremot mycket större portioner. Räkna med ca 50-60 USD = Max 400 kr/dag för 2 personer. Det som är billigt i matväg är kakor och bakelser. Det är ca 1/2 priset jämfört med i Sverige + att de är dubbelt så stora. Mums! Det finns även Varmkorv och stora Pizzaslice´s för 1 USD = knappt 7 kr.

Hur är det med shoppingen?

  • Billigt! Är du en shoppoholic och en sucker för dyra märkesprodukter så har du kommit till himmelen. Här finns verkligen allt! Bäst av allt är deras Outlet´s där du kan göra riktigt bra fynd. Min favorit är Woodbury Common Premium Outlets, som ligger ca 1 h färd norr om NYC. De har 220 butiker, bla favoriterna Michael Kors, Burberry och Balenciaga. Century 21 mitt på Manhattan är också bra, dock saknar jag vissa märken där, som finns på Woodbury.

Summan av vår resa i April 2013 (2 personer,7 nätter) slutade på just över 50.000 kr. Galet! Alltså 7100 kr/dag med allt inräknat. Men så värt det. Då är allt inräknat. Jag hoppas att jag gjort er lite klokare :) Frågor?

DSC_0336

DSC_0524

Ground Zero, April 2013

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.