Barfotalyx på Koh Kradan

Båten stannar ett tiotal meter ut i vattnet. Samtidigt som jag vadar i land så infinner sig genast lugnet. Det som möter mig är ljumma vindar, korallmjuka stränder och ett kristallklart hav. Jag trivs!

koh-kradan-blogg

Ön är blygsamma 4 km lång och som bredast 1 km. Det finns inga asfalterade vägar, inga bilar, affärer eller ens en bankomat! Det som erbjuds är Thailand i sitt rätta jag, en paradisö.

koh-kradan-blogg

koh-kradan-blogg

Kok Kradan har faktiskt tagit sig till Guinness Rekordbok på Alla hjärtans dag år 2001. Hur? Världens största undervattensbröllop. “Flest par vigda under vatten samtidigt”. Jo det är faktiskt så. Det är Paradise Beach resort på ön som anordnar dessa undervattensbröllop på Alla hjärtans dag varje år. Vigseln sker på 10 meters djup. Hur coolt? 🙂 Kolla in här på Guinness Worldrecords sida.

koh-kradan-blogg

Idén föddes 1996 och sedan dess har väldigt många dykkunniga par från hela världen varje år vigts på tio meters djup utanför ön som numera ofta kallas ”island of love”.

koh-kradan

koh-kradan-karta

Kartan

–>> Här hittar du alla inlägg från Thailand

By Bloggithailand.se on 18 januari, 2015 · Posted in Alla Inlägg, Ao Nang, Koh Lanta, Thailand

1 Comment | Post Comment

Ullrika says:

Vi var på Kardan några timmar när vi bodde på Mook förra året. Jag blev sugen på mer faktiskt, om än stranden var en smula för tätbefolkad för min smak 🙂 snorklingen är perfekt för barn eftersom reven ligger precis vid stranden. Lyxigt verkligen!

Bulone var annars ön jag blev helt galen i. Litet lugnt och ingenting att göra. Inte ens ström dygnet runt 🙂 inte så paradisiskt vackert som på Kradan, men ändå helt makalöst underbar enligt mig!

Posted on januari 25th, 2015